Klasszikus görög körutazás

Üdülés és kultúra

Ár: 127.500 Ft/fő-től 134.000 Ft/fő-ig

Indulási hónap: Szeptember

Klasszikus görög körutazás

 


9 nap / 8 éjszaka


Utazás: Légkondicionált autóbusszal (WC, video és/vagy DVD, italautomata).


Szállás:


3 éjszaka 4 csillagos, 5 éjszaka 3 csillagos szál­lo­dák­ban, 2-3 ágyas, fürdőszobás szobák­ban. A macedóniai tranzitszállás és az Olüm­poszi Riviérán található nagyon szép wellness szálloda 4 csillagos, az athéni,

az olümpiai és a delphoi szálloda 3 csillagos.

 

Nincs éjszakai buszozás.

 

Ellátás: Büféreggeli / fakultatív félpanzió.

 

Időpontok:                                                Részvételi díjak

 

  • 2012. szept. 30 - okt. 08.                  134.000 Ft
  • 2012. okt. 20-28.                               127.500 Ft


A részvételi díj tartalmazza: az autóbuszos utazást, a 8 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat és az idegenvezetést, de nem tartalmazza a belépődíjakat.


Félpanziós felár:    28.400 Ft (8 vacsora)
Egyágyas felár:    38.300 Ft
3. ágy kedvezménye:    21.900 Ft
 

Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy az utazáshoz még legalább fél évig érvényes útlevél szük­sé­ges, illetve kiskorúak szülő nélküli utazása esetén közjegyző által hitelesített engedélyt kérhetnek a határon.

1. nap

Elutazás Székesfehérvárról, a Piac téri parkolóból reggel 4.15-kor. Budapestről az autóbusz 5.30-kor indul a Déli pályaudvartól. Utazás a Kecskemét - Szeged - Újvidék - Belgrád - Nis - Kumanovo útvonalon. Szállás Macedóniában (1 éj).

2. nap: Tempé-völgy, Thermopülai-szoros

Átkelés Görögországba, utazás Athén irányába. Útközben séta a vadregényes Tempé-völgyben (Aphrodité forrás, sziklakápolna), valamint pihenő az ókor egyik leghíresebb csatájának színhelyén, a Thermopülai-szorosnál (Leonidász király szobra, spártai katonák sírfelirata). Szállás Athén környékén a tengerparton ("A" jelű csoportok), vagy Athénban ("B" jelű csoportok) - 3 éj.

3. nap: Athén, Szunion

Délelőtt autóbuszos városnézés Athénban (őrség­váltás, akadémia, egyetem, Olimpiai Stadion, Zeusz-templom, Hadriánusz-kapu stb). Közös séta az Akropoliszon, majd lehetőség egyéni barangolásra a Plaka tekervényes utcáin. Késő délután kirándulás Szunionba egy gyönyörű tengerparti úton. Az Attika-félsziget legdélibb pontján lévő ókori Poszeidon-templom megtekintése. Ha a vacsora időpontjával összeegyeztethető, és ha az időjárás engedi, akkor gyönyörködés a naplementében.

4. nap: Aegina, Porosz, Hydra szigetei

Szabad program.
Fakultatív program: Egész napos kirándulás hajóval 3 gyönyörű szigetre - Aeginára, Poroszra és Hydrára.
A fakultatív program ára: 18.600 Ft - transzferrel, ebéddel (garantált indulás).

5. nap: Korinthoszi-csatorna, Epidaurosz, Nafplion, Mükéné

Utazás a Peloponnészoszi-félszigetre. Útközben pi­he­nő a Korinthoszi-csatornánál, melynek terve­zé­sében magyar mérnökök is közreműködtek. Délelőtt látogatás az Epidauroszi színházban (az ókori Görögország legjobb állapotban fennmaradt színháza). A turistákat elkápráztatja a színház kiváló akusztikája. Ezután rövid séta Nafplionban. Görögország egyik leghangulatosabb városa egy hatalmas velencei erőd lábainál fekszik. Délután ismerkedés Mükéné romjaival és Európa egyik legősibb civilizációjával (Átreusz kincsesháza, Oroszlános kapu, fellegvár, múzeum stb.), majd továbbutazás a Peloponnészosz szép tájain keresztül az olümpiai szállodába (1 éj).

6. nap: Olümpia, Delphoi

Délelőtt látogatás az ásatási területen, az ókori olimpiai játékok helyszínén, majd Olümpia nagyszerű múzeumának megtekintése következik. A múzeum legértékesebb kincse a világhírű Hermész-szobor.

Továbbutazás Patrasz irányába. Átkelés Európa egyik legnagyobb hídján, mely a Peloponnészoszi-fél­szi­getet köti össze Közép-Görögországgal (fotószünet). A Korinthoszi-öböl menti panorámaúton érkezünk Delphoiba a délutáni órákban. Delphoi, az ókori Görögország első számú jóshelye csodálatos környezetben fekszik. A Parnassos-hegységben ta­lál­ható szentélyegyüttes az ókori emberek kép­ze­letében a világ közepét jelentette. Az ásatási terület megtekintése  után a szállodai  szobák elfoglalása  (1 éj).

7. nap: Delphoi, Meteorák

Kora délelőtt Delphoi múzeumát nézzük meg (Görögország egyik leggazdagabb múzeuma), majd utazás a Lamia - Karditsa útvonalon a Meteorák sziklakolostoraihoz. A hatalmas sziklák tetejére épült bizánci kolostorok közül lehetőség legalább egy meglátogatására. Több fotószünet után továbbutazás az Olümposzi Riviérára, szállás (2 éj).

8. nap: Olümposz-hegység,Thesszaloniki

Délelőtt könnyű, kellemes séta az Olümposz-hegység sziklái között. Az Olümposz Görögország legmagasabb hegysége, az ókori görögök hite szerint az istenek lakhelyéül szolgált.
Délután ismerkedés Thesszalonikivel. Közös séta a legfontosabb nevezetességekhez (Fehér torony, Galerius diadalíve, Szt. György rotunda, Szent Demeter bazilika stb.), majd rövid szabad program Görögország második legnagyobb városában.
Figyelem: A déli órákban az autóbusz visszamegy a szállodába, tehát ezen a napon lehetőség van arra, hogy valaki csak az egyik programon vegyen részt, a másik fél napot pedig tengerparti pihenéssel töltse.

9. nap:

Hazautazás a Kumanovo - Nis - Belgrád - Újvidék - Szeged - Kecskemét útvonalon. Érkezés Budapestre, majd Székesfehérvárra a késő esti órákban.


 


Ajánlatkérés és Érdeklődés

Foglaljon kötelezettségek nélkül


Elérhetőségek

Indulás

Év:

Hónap:

Nap:

Hazaérkezés

Év:

Hónap:

Nap:


Szállás

Felnőttek száma:


Gyermekek száma:
Bővebben

INGYENES 3-4. FŐNEK VISION OF THE SEAS 175000 Ft/fő


Aktuális utazási ajánlatok

BALI- Grand Mirage Resort*****

BALI- Grand Mirage Resort*****

Grand Mirage Bali Resort ****   Utazás:  egyénileg Repülési idô 17...

126.000 Ft/fő-től Bővebben

BALI - Nusa Dua Beach Hotel & Spa *****

BALI - Nusa Dua Beach Hotel & Spa *****

   Nusa Dua Beach Hotel & Spa*****     Azt mondják, a házasság az...

126.900 Ft/fő-től Bővebben

Ciprus

Ciprus

Ciprus, a szerelem szigete!     Kristálytiszta tenger, zavartalan...

49.000 Ft/fő-től Bővebben

Repülőjegy foglalás

Utasok száma:

Legfrissebb cikkek

Fedezze fel a világot Viano-val!

Fedezze fel a világot Viano-val!

 Szeretettel meghívjuk a tesztvezetésben részt vevő Mercedes-Benz márkakereskedéseinkbe, ahol lehetősége nyílik megismerkedni a csodálatos Viano modellünkkel. Lehetőséget... Tovább

Adóköteles üdülési csekk 2010-től

Adóköteles üdülési csekk 2010-től

Veszélybe kerülhetnek a plusz juttatások. Akár 38 százalék adót és 11 százalékos járulékot is kell majd fizetni az étkezési jegy és az üdülési csekk után. Ezt jelentette be a... Üdülési csekk 2010